Författare

Susanne Bergman – författare

I rollen som författare bevakar jag bland annat olika typer av forskning. Inte minst olika arbetssätt och de metoder som används och som dessutom visar sig fungera mycket bra i praktiken. I mina böcker bjuder jag också på en mängd konkreta exempel. Erfarenhet inom ledarskap och organisationsutveckling sträcker sig mer än tjugo år tillbaka. Fallbeskrivningar och goda exempel ges från spännande uppdrag där vi utforskar lösningar och metodik som verkligen ger effekt.

 

Ledarskap i en ny tidsålder

Just nu arbetar vi på en ny bok om ledarskap, kommunikation och tillit. Det är den andra boken som jag skriver tillsammans med Camilla Blomqvist, som är verksam som stadsdirektör  i Göteborgs stad. Temat är styrkebaserad och uppskattande kommunikation i ledarskapet. Boken skrivs på uppdrag av Studentlitteratur och beräknas vara klar under våren 2020.

Läs mer om Susanne här.

författare

Uppskattande samtalskonst

Författare Susanne Bergman och Camilla Blomqvist. 2004.

Det här är en utgåva från 2019 av bokförlaget Studentlitteratur. I boken kan du läsa ingående texter om teorier om samtal. I boken beskrivs  ett flertal exempel från uppdrag.

Pedagogiska kortlekar och samtalsbilder finns även tillgängliga på Studentlitteratur inom kort. Dessa är metoder som med framgång kan användas i grupper och som bygger på bokens teori och praktik.

 

 

Köp boken (Studentlitteratur) Köp boken (Adlibris)

författare

Jordband & själsvingar

Författare Susanne Bergman. 2005. Utgiven av Spirula förlag. En inspirerande bok om personlig utveckling i trädgården. Med naturbilder och symboliska betraktelser vandrar läsaren igenom sin egen inre trädgård. Stanna till vid det läkande örtlandet, växthuset och dammen och möt din egen inre trädgårdsmästare.

Köp boken