Författare

Susanne Bergman – författare

I rollen som författare för bland annat Studentlitteratur bevakar jag bland annat olika typer av forskning. Inte minst olika arbetssätt och de metoder som används och som dessutom visar sig fungera mycket bra i praktiken. I mina böcker bjuder jag också på en mängd konkreta exempel. Erfarenhet inom ledarskap och organisationsutveckling sträcker sig mer än tjugo år tillbaka. Fallbeskrivningar och goda exempel ges från spännande uppdrag där vi utforskar lösningar och metodik som verkligen ger effekt.

 

Ledarskap i en ny tidsålder- Uppskattande ledarkonst

Uppskattande samtalskonst - Susanne Bergman, Camilla BlomqvistVår nyutkomna bok Uppskattande ledarskap släpptes i oktober 2020 och handlar om ledarskapet utmaningar framtiden. Boken är utgiven på Studentlitteratur och är den andra boken som jag skriver tillsammans med Camilla Blomqvist, som är verksam som förvaltningsdirektör    i Göteborgs stad. Temat är styrkebaserad och uppskattande kommunikation i ledarskapet.  Bibliotekstjänst recension  ger bedömning  4 av 5 till boken och skriver bland annat. ”Intresseväckande om framtidens ledarskap med färska forskarrön. Attraktion. tillit och uppskattning framhålls som viktiga värden för att behålla medarbetare och kompetens. Stor vikt lägger författarna vid hållbarhet”.
Köp boken (Studentlitteratur)
Läs mer om Susanne här.

författare

Uppskattande samtalskonst

Författare Susanne Bergman och Camilla Blomqvist.

Det här är en utgåva från 2018 och upplaga nr 5 med uppdateringar släpps under hösten 2024på vårt bokförlag Studentlitteratur. I boken kan du läsa arbetssättet Uppskattande samtalskonst (Appreciative inquiry) och om frågeteknik och teorier om samtal. Boken beskrivs en mångfald av  exempel från uppdrag och verkliga situationer

Pedagogiska kortlekar och samtalsbilder som används  vid möten och dialoger finns att beställa direkt av mig via kontaktsidan Uppskattande gruppsamtal och Uppskattande bildsamtal är några av dem. Detta är metoder som med framgång kan användas i grupper och som bygger på bokens teori och praktik.

 

 

Köp boken (Studentlitteratur) Köp boken (Adlibris)

författare

Jordband & själsvingar

Författare Susanne Bergman. 2005. Utgiven av Spirula förlag. En inspirerande bok om personlig utveckling i trädgården. Med naturbilder och symboliska betraktelser vandrar läsaren igenom sin egen inre trädgård. Stanna till vid det läkande örtlandet, växthuset och dammen och möt din egen inre trädgårdsmästare.

Köp boken